Ha először végzed a lelkigyakorlatot

Először végzel lelkigyakorlatot a hétköznapokban? Remélem, hűséggel végig tudod járni ezt az utat. Igyekeztem mindent erre az oldalra feltenni, ami szükséges. Elég sok lett, ne ijedj meg. Gondolj arra: sok társad van, akik ugyanígy megküzdöttek a sok anyaggal! Az Úr Veled lesz!

A lelkigyakorlat megkezdése előtt

Az alábbiak segítenek jobban megérteni, miről is van szó. Mindenekelőtt az kellene világos legyen, hogy milyen “lelki gyakorlatokból” áll a “lelkigyakorlat”. A lelkigyakorlat elemei a következők:

az imádság előkészítése (5-10 perc);
egy 20-40 perces imádság a Szentírással;
rövid visszatekintés az imára lehetőleg közvetlenül az imádság után (5-10 perc);
este rövid visszatekintés a napra (10 perc).

A megszokott modellhez vagy egyéni kísérés, vagy egy csoportos találkozó is tartozik, de a járvány miatt erre nem biztos, hogy van lehetőség.

Ezekhez van egy kicsit részletesebb leírás, ezt alaposan elmélkedjem át. Ha valamit nem értek, írjak e-mailt. (aldjonmegteged@gmail.com. A tőlem telhető részletességgel fogalmazzam meg, hogy aztán megfelelő választ kaphassak.) Főleg az kell világos legyen, hogy “hogyan és miről” fogok imádkozni.

További leírások  itt találsz.

További lehetőségek: a párom és a háttérimádkozóm

Választhatok magamnak párt a lelkigyakorlatozók között. Csak akkor válasszam ezt a lehetőséget, ha tényleg tudok egy héten egyszer találkozni vele . A “párom” valaki olyan, aki szintén végzi a lelkigyakorlatot, és az egész lelkigyakorlat idején rendszeresen találkozunk. Itt személyes találkozóról van szó, nem online-meetingről. (Csak egy “lelkigyakorlatos” párom legyen!.) Itt található egy rövid leírás a párommal ill. a háttérimádkozómmal való beszélgetéshez.

Háttérimádkozót is választhatok. A háttérimádkozó egy olyan ismerősöm, aki nem végzi a lelkigyakorlatot, de annak egész ideje alatt imádozik értem. Jó ha vele is időnként beszélgetek arról, hogyan haladok, mik a nehézségeim, “miért” imádkozzon épp most.