A lelkigyakorlat fő elemei

Mindenekelőtt az kell világos legyen, hogy milyen “lelki gyakorlatokból” áll a “lelkigyakorlat”.

A lelkigyakorlat fő elemei a következők:

az imádság előkészítése (5-10 perc);
egy 20-40 perces imádság a Szentírással;
rövid visszatekintés az imára lehetőleg közvetlenül az imádság után (5-10 perc);
este rövid visszatekintés a napra (10 perc);

heti egy találkozó a kísérővel ill. a csoporttal.

(Van olyan lelkigyakorlat, ahol még más lényegi elemek is vannak, ill. a járvány lehet, hogy a személyes találkozásokra csak korlátozott mértékben van lehetőség.)

Ezekhez van egy kicsit részletesebb leírás, ezt alaposan elmélkedd át.

Az imára való visszatekintéshez, az ima utáni reflexióhoz itt találsz anyagot

(Ha valamit nem értesz, írj e-mailt (aldjonmegteged@gmail.com). A tőled telhető részletességgel fogalmazd meg, hogy aztán megfelelő választ kaphass.

További lehetőségek: a párom és a háttérimádkozóm

Választhatok magamnak párt a lelkigyakorlatozók között. Csak akkor válasszam ezt a lehetőséget, ha tényleg tudok egy héten egyszer találkozni vele . A “párom” valaki olyan, aki szintén végzi a lelkigyakorlatot, és az egész lelkigyakorlat idején rendszeresen találkozunk. Itt személyes találkozóról van szó, nem online-meetingről. (Csak egy “lelkigyakorlatos” párom legyen!.) Itt található egy rövid leírás a párommal ill. a háttérimádkozómmal való beszélgetéshez. Itt pedig általában a megosztásról

Háttérimádkozót is választhatok ugyanis. A háttérimádkozó egy olyan ismerősöm, aki nem végzi a lelkigyakorlatot, de annak egész ideje alatt imádozik értem. Jó ha vele is időnként beszélgetek arról, hogyan haladok, mik a nehézségeim, “miért” imádkozzon épp most.

.